Learn business growth with Google Analytics 4 Forums Google Analytics 4 Inability to view custom dimension events in Google Analytics Explorer

  • Inability to view custom dimension events in Google Analytics Explorer

    Posted by Olivia on 24 November 2022 at 4:19 am

    I use 4 custom dimensions with a USER ID in explorer reports for detailed data. They’ve been workin’ fine for three months. But yesterday, they turn into (not set) and now they’re “invalid dimensions”, messing up the report.

    Didn’t touch the tracking on our website and the events are still showing up in debug mode. It’s just the data ain’t surfacing anymore.

    Does anyone got a clue what’s going on?

    Le replied 11 months, 1 week ago 3 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • Mia

    Member
    23 December 2022 at 5:24 am

    This issue might happen due to several reasons. The first possibility could be something with the data processing in Google Analytics. Sometimes, they encounter issues that can temporarily affect data reporting. If it’s the case, it will likely be resolved by Google in a short time frame.

    Another possibility may be that the specific user IDs whose data you’re trying to fetch might not have triggered any event recently causing the dimension data of those user IDs to be “(not set)”.

    Finally, it is crucial to make sure that the custom dimensions are still active and not accidentally deleted or altered. Even if you haven’t made changes, it is still worth checking out if something has accidentally been modified or removed.

    Overall, it would be best to thoroughly check your Google Analytics setup, maybe even involving a professional to analyze it. If everything seems fine, you might want to reach out to Google Analytics support.

  • Le

    Member
    5 April 2023 at 10:50 pm

    Sounds like you’ve got a glitch in your Google Analytics. Could be a temporary issue on their end. Try clearing your cache, or check if there’s been a recent update in Analytics that could have affected your settings. If nothing works, you might need to reach out to their support team.

Log in to reply.